Sådan kan du tage barnet med ud i haven

by Emma on

Hvis du er meget glad for din have og for eksempel godt kan lide havearbejde, så er der mange måder hvorpå du langsomt kan begynde at dele denne glæde med dit barn. Læs med her for at se hvordan du kan tage barnet med ud i haven og se også, hvad en forbruger-guide anbefaler.

Det helt lille barn

Hvis barnet er helt lille kan det naturligvis ikke hjælpe til med havearbejdet. Men det betyder nu ikke, at du ikke stadigvæk kan have det med ud i haven.

Med en plænelufter kan du for eksempel trygt have barnet siddende ude i haven, imens du render rundt og laver dit arbejde. På denne måde får barnet lidt frisk luft og kommer udenfor, hvor det får nogle helt nye sanseoplevelser. Men det foregår på en tryg måde, hvor du kan koncentrere dig om dit arbejde og vide hvor barnet er på alle tidspunkter.

Det er vigtigt at pointere, at du naturligvis skal smøre barnet godt ind i solcreme og placerer det i skyggen, imens du arbejder. Tjek desuden ofte også op på barnet og vær sikker på, at det ikke bliver alt for varmt.

Det ældre barn kan sagtens hjælpe med

Efterhånden som barnet bliver ældre og får en bedre motorik, så kan de godt begynde at hjælpe lidt til. De kan for eksempel hjælpe dig med at grave lidt eller hive ukrudt op.

Til at starte med vil det formentlig ikke føles som den store hjælp og du vil formentlig kunne klare tingene meget hurtigere, hvis du blot gjorde det selv. Men det er ikke det det handler om. Det handler om at i skal skabe en bedre relation til hinanden og at du viser barnet, hvor sjovt det kan være at rende rundt ude i haven og lave noget arbejde.

 

 

Written by: Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *