Hvad er et kviklån?

by Emma on

Kviklån er en låneform med et blakket ry. Dette skyldes først og fremmest, at lånet har en relativt høj rente og mange gebyrer. Dog er kviklånet gennem de sidste 5 år blevet noget billigere, fordi der er kommet flere udbydere til. Et kviklån bruges som regel til at dække uforudsete udgifter eller til forbrug. Derfor går et kviklån også under mange navne. Du har sikkert hørt om forbrugslån, hurtiglån, mobillån og SMS-lån. Det er de store træk det samme som kviklån. I løbet af denne artikel dykker vi lidt dybere ned i kviklånet.

Hvad er kravene for at kunne optage et kviklån?

Et kviklån er kendt for også at være let at blive godkendt til. Der er dog nogle krav, som du skal overholde. Først og fremmest bliver afvist af langt de fleste udbydere, hvis man står registreret som dårlig betaler. Det er mest RKI, der bruges her. Ydermere så er der ofte en aldersgrænse. Du skal altid være over 18 år. De fleste steder kræver dog, at du er over 20,21 eller 25 år. De mener, at de har en større sikkerhed for at få pengene retur, jo ældre du er. Sidst men ikke mindst, skal du også være i besiddelse af et NEM-ID. Man skal nemlig underskrive låneaftalen med et NEM-ID.

Fordele ved lånet

Der er nogle fordele ved kviklånet, som kan gøre det attraktivt sammenlignet med andre låneformer. Den første er, at der er meget kort vej fra ansøgning til udbetaling af penge. Bliver du godkendt har du som regel dine penge inden for få dage. Der er ingen lange samtaler, som du skal være en del, og det hele er meget anonymt. Netop anonymiteten lægger mange vægt på. Det er nemlig en smule tabubelagt at optage et forbrugslån. En anden fordel er, at der ikke kræves sikkerhed for lånet. Du skal altså ikke stille din bil i sikkerhed eller dit hus. Ligeledes er det utroligt nemt at ansøge. Det er meget begrænset, hvilke oplysninger du skal give. Du skal for eksempel ikke vedlægge et budget, når du ansøger. Det kan være, at udbyderen kommer tilbage og kræver dette, hvis du ikke blev godkendt i første omgang.

Høje renter og gebyrer er stadig en ulempe

Selvom kviklånet generelt er blevet billigere, så renterne og gebyrerne stadig en ulempe. Det koster ofte en del at etablere lånet, og der kan også løbende komme administrationsgebyrer med mere på. Udbyderen skal dog altid oplyse om dette. Du kan dermed foretage en sammenligning af forskellige udbydere inden. Så kan du finde det billigste kviklån, som passer bedst til dig. Bemærk at du her skal ansøge og godkendes, før du kan se de endelige renter. Selskaberne justerer nemlig lidt på renten alt efter, hvordan de anser din kreditvurdering. Jo lavere rente jo mere tillid har de reelt set til dig.

Written by: Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *